Veniturile Romtelecom din serviciile de date, in crestere cu 53 %

Veniturile din serviciile de date (ADSL, VPN si alte servicii de banda larga) ale operatorului Romtelecom au inregistrat o crestere cu 53 la suta in trimestru al treilea din 2008, comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior, informeaza Romtelecom. La finalul lunii septembrie 2008, numarul liniilor ADSL era de 567. 000 (+135 la suta comparativ cu anul anterior), iar cel al clientilor de televiziune digitala a atins 559. 000 (+108 la suta comparativ cu anul anterior), relateaza Agerpres. "Suntem multumiti ca am atins in trimestrul al treilea aceste rate de crestere atat pentru baza de clienti de Internet de banda larga, cat si pentru televiziunea digitala.

Ne-am pregatit pentru a raspunde cererii in crestere de produse de banda larga si ne bucuram ca am reusit sa atingem tinta de peste un million de porturi ADSL instalate," a declarat Yorgos Ioannidis, director general Romtelecom. Serviciile de voce ale Romtelecom au inregistrat de asemenea o crestere a traficului, in mod special a celui national, respectiv de 27 la suta in trimestrul trei 2008 fata de aceeasi perioada din 2007.

Cresterea arata gradul de loialitate a clientilor, consolidat prin oferte competitive (inclusiv minute nelimitate pentru apeluri in reteaua Romtelecom si catre alte retele de telefonie fixa), precum si prin scaderea tarifelor pentru apeluri nationale cu peste 40 la suta, in august 2008. De asemenea, Romtelecom a inregistrat doar o usoara pierdere a numarului de linii de telefonie fixa la final de septembrie 2007, de aproximativ 1,6 la suta pe parcursul unui an, in comparatie cu scaderea de 17 la suta inregistrata in anul precedent (din 2006 in 2007), reusind astfel sa pastreze numarul de linii fixe la aproape 3 milioane.