Romania ar putea consemna o crestere economica de 8% in 2008

Romania ar putea inregistra o crestere economica de opt la suta in acest an, a declarat, marti, ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, dupa o intalnire cu omologul sau elvetian, Doris Leuthard, potrivit AGERPRES.Cu un avans record al PIB de 9,3 procente in trimestrul al doilea al acestui an, fata de perioada similara a anului trecut, Romania se situeaza pe primul loc in randul celor 27 de state membre ale Uniunii Europene, conform unei estimari preliminare publicate recent de Oficiul European de Statistica (Eurostat).

La nivelul Uniunii Europene (UE 27), Produsul Intern Brut a inregistrat o crestere de 1,6 procente in ritm anual, iar in cazul zonei euro (EA 15) cresterea a fost de 1,4 procente. Potrivit cifrelor prezentate de Institutul National de Statistica /INS/, Produsul Intern Brut al Romaniei a fost de 109,019 miliarde lei preturi curente in cel de al doilea trimestru al anului, in crestere de 9,3 la suta in termeni reali fata de perioada similara a anului trecut. In primele sase luni din 2008, PIB a atins valoarea de 195,764 miliarde lei dupa o crestere de 8,8 la suta Tinta de crestere economica pentru acest an este de sase la suta.

a nivelul Uniunii Europene (UE 27), Produsul Intern Brut a inregistrat o crestere de 1,6 procente in ritm anual, iar in cazul zonei euro (EA 15) cresterea a fost de 1,4 procente. Potrivit cifrelor prezentate de Institutul National de Statistica /INS/, Produsul Intern Brut al Romaniei a fost de 109,019 miliarde lei preturi curente in cel de al doilea trimestru al anului, in crestere de 9,3 la suta in termeni reali fata de perioada similara a anului trecut. In primele sase luni din 2008, PIB a atins valoarea de 195,764 miliarde lei dupa o crestere de 8,8 la suta Tinta de crestere economica pentru acest an este de sase la suta.

Cuvinte cheie: