Elvetia aloca Romaniei 181 miloane franci elvetieni pentru proiecte sociale

Guvernul elvetian va acorda 181 milioane de franci elvetieni (peste 400 milioane lei la cursul comunicat marti de banca centrala) pentru dezvoltarea domeniul energetic, a intreprinderilor mici si mijlocii si pentru sprijinirea minoritatilor din Romania, a declarat marti, ministrul Economiei din Elvetia, consilierul federal Doris Leuthard, dupa o intalnire cu omologul sau roman, Varujan Vosganian. "Parlamentul elvetian urmeaza sa aprobe Hotararea Guvernului de a acorda aceasta suma Romaniei", a adaugat ministrul Economiei din Elvetia.

Fondurile elvetiene vor fi directionate, in principal, catre programele sociale derulate in Romania si in domeniul eficientei energetice, a afirmat, la randul sau, ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian. "Mediile de consultanta elvetiene vor sustine, in continuare, absorbtia fondurilor europene de catre Romania", a adaugat Varujan Vosganian. Comertul bilateral dintre Romania si Elvetia a atins nivelul de 600 milioane de euro in 2007, iar investitiile elvetiene in Romania au depasit valoarea de doua miliarde euro, potrivit declaratiilor ministrului Vosganian.

Ministrul Economiei din Elvetia, consilierul federal Doris Leuthard, s-a intalnit, marti, cu ministrul Economiei si Finantelor Varujan Vosganian, in urma unei vizite derulate de catre oficialul roman, in urma cu doua luni. De asemenea, reprezentantul Ministerului Economiei din Elvetia s-a intalnit, luni, cu cu ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintei, Laszlo Borbely, potrivit AGERPRES.

Cuvinte cheie: