Nokia disponibilizeaza doar sezonierii

Compania Nokia de la Jucu nu a disponibilizat si nici nu va disponibiliza personalul angajat permanent in unitate, singurii care parasesc locul de munca in aceste zile fiind muncitorii sezonieri, angajati de subcontractori, cu contracte delimitate de munca, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, purtatorul de cuvant al fabricii finlandeze, Simona Alb. "Din cauza caracterului sezonier al activitatilor din industria producatoare de dispozitive mobile, Nokia are contracte in desfasurare cu agentii de plasare a fortei de munca ce asigura personal temporar pentru toate fabricile Nokia. Este si cazul fabricii din Cluj", a spus Monica Alb.

Pe de alta parte, conducerea fabricii a decis ca anul acesta sa opreasca productia intre 22 decembrie 2008 si 5 ianuarie 2009, pentru a permite angajatilor sa petreaca sarbatorile alaturi de familiile lor. Conducerea companiei sustine ca numarul angajatilor temporar din exterior fluctueaza in functie de sezon, acesta fiind mersul normal al afacerilor. "Ca urmare a caracterului sezonier al productiei in aceasta perioada, nu solicitam personal provenit din agentii externe de plasare a fortei de munca", a precizat Alb.

Reprezentantii Nokia arata, totodata, ca in prezent compania participa la o serie de intalniri cu agentiile care ofera personal sezonier din exterior, pentru a discuta necesitatile legate de resursele umane, in viitorul apropiat. Acordul cadru si colaborarea cu aceste agentii va continua si acestea vor asigura personal necesar, in functie de necesitatile companiei.

Cuvinte cheie: nokia, munca, personal