50% din salariatii Oltchim au devenit actionari

Peste 2.000 de angajati ai Oltchim SA - mai mult de jumatate din numarul total de salariati - au subscris deja pentru a deveni actionari la nou infiintata SC Oltchim MBO in urma unui proces de subscriere decis de Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor Oltchim MBO in data de 24 august 2008, informeaza AGERPRES. Astfel, in mai putin de o saptamana de la deschiderea subscrierii, varsamintele la capitalul social al societatii Oltchim MBO au crescut de la 100.000 lei la 210.000 lei.

Potrivit Oltchim, atat cei care au participat deja la procesul majorarii de capital al Oltchim MBO, cat si aceia care nu au subscris inca, vor putea realiza in continuare subscrieri pana la data de 25 octombrie 2008. Majorarea capitalului social al societatii se realizeaza printr-o emisiune preferentiala de 719.000 actiuni, cu o valoare nominala de 100 lei fiecare. Valoarea minima a subscrierii este de 400 lei, corespunzator unui numar minim de patru actiuni. Conform hotararii Adunarii Generale a Actionarilor, actionarii fondatori renunta la dreptul de preferinta, iar procesul de subscriere se adreseaza exclusiv actionarilor existenti ai Oltchim MBO SA si salariatilor Oltchim SA.

"Toti actionarii fondatori ai Oltchim MBO au decis cu unanimitate de voturi majorarea capitalului social cu drept exclusiv de subscriere pentru angajatii Oltchim SA. Salariatii combinatului sunt primii interesati in modernizarea si dezvoltarea lui si este deci firesc si legitim sa participe la aceasta subscriere sau la orice activitate care are ca scop dezvoltarea Oltchim SA. Numarul mare de angajati care au subscris in mai putin de o saptamana confirma interesul salariatilor de a participa, prin intermediul Oltchim MBO, la privatizarea combinatului, devenind astfel, in mod indirect, si actionari ai Oltchim SA", a declarat Constantin Roibu, presedinte al Oltchim MBO.

Cuvinte cheie: oltchim, mbo, procesul