Vosganian: Criza mondiala va afecta sectorul imobiliar din Romania

Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a declarat, joi, la Iasi, ca desi, in prezent, in sectorul imobiliar din Romania preturile sunt excesiv de mari, vom asista la o restrangere a acestora, ca urmare a crizei economice mondiale, potrivit AGERPRES.Potrivit acestuia, nu acelasi lucru se va intampla si in sectorul constructiilor industriale, unde nu se intrevad reduceri. Ministrul Economiei si Finantelor se afla pentru trei zile la Iasi, unde ia parte, alaturi de zeci de economisti din tara si strainatate, la un seminar privind dezvoltarea economica a tarilor membre ale UE.

Tema centrala a conferintei de la Iasi este "Viitorul Europei intr-o lume a incertitudinilor". Alte teme abordate vor fi: "Tendinte globale si consecintele acestora pentru Europa", "Incertitudinea evolutiei economiei mondiale corelata cu dezechilibrele regionale" si "Competitivitate si convergenta in Europa". Conferinta se desfasoara in perioada 25-27 septembrie si va reuni economisti din peste 20 de tari precum Belgia, Germania, Canada, Franta, Spania, Marea Britanie, Rusia, Bulgaria, Republica Ceha, Slovenia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Grecia si Republica Moldova.

De asemenea, vor veni la Iasi si reprezentanti ai unor organisme internationale, precum Fondul Monetar International, Comisia Europeana si Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica.