Profitul Allianz Tiriac Asigurari a crescut cu 14% in primele 9 luni

Allianz Tiriac Asigurari a inregistrat, in primele noua luni, o crestere cu 14 la suta a profitului net, acesta ajungand la 22 milioane lei, fata de 19 milioane lei in perioada similara a anului trecut, informeaza compania, preluata de Agerpres. In primele trei trimestre, la nivelul consolidat al activitatilor de asigurari (generale si de viata), Allianz-Tiriac Asigurari a realizat venituri din prime brute subscrise de 1,039 miliarde lei, cu 13 procente mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut (cand veniturile din asigurari s-au situat la 920 milioane de lei).

Pe segmentul de asigurari generale, subscrierile realizate in perioada 1 ianuarie - 30 septembrie 2008 s-au situat la 950 milioane de lei, aceasta valoare fiind cu 103 milioane lei mai mare decat cea inregistrata in primele noua luni ale anului anterior. Cresterea veniturilor din activitatea de asigurari generale a fost sustinuta, in principal, de evolutia pozitiva a vanzarilor de polite de asigurari de bunuri si cladiri, respectiv a celor auto. Asigurarile casco detin, in continuare, cea mai importanta pondere in structura portofoliului de asigurari generale.

In perioada ianuarie-septembrie anul curent, veniturile din prime brute subscrise pe aceasta clasa de asigurari au depasit 580 milioane de lei, evidentiind o crestere de peste 14 procente comparativ cu acelasi interval din 2007. In perioada analizata, subscrierile companiei pe clasa de asigurari de raspundere civila pentru prejudicii produse tertilor din accidente auto au depasit 148 milioane lei, cu sase la suta mai mult decat in primele trei trimestre din anul anterior.