MDLPL nu mai are atributii legate de calitatea in constructii

Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor (MDLPL) nu va mai avea atributii in avizarea documentelor principale privind calitatea in constructii, potrivit unei hotarari de modificare a HG nr. 766/1997, adoptate in sedinta de miercuri a Executivului, conform AGERPRES.Conform actului normativ, aceasta atributie va reveni numai organismelor de evaluare a conformitatii acreditate de Asociatia de Acreditare din Romania (RENAR), informeaza Executivul, printr-un comunicat de presa.

Totodata, urmarirea aplicarii si controlul respectarii prevederilor hotararii de catre agentii economici si persoanele juridice implicate se vor face de catre Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC). Hotararea Guvernului nr. 766/1997 pentru aprobarea unor regulamente privind calitatea in constructii a fost adoptata in temeiul Legii nr. 10/1995. Intrucat la data emiterii actului normativ activitatea nationala de acreditare era in curs de organizare, a fost prevazuta ca varianta alternativa agrearea de catre MDLPL a unor specialisti in vederea avizarii documentelor principale aferente sistemului calitatii.

Ulterior datei emiterii regulamentelor, a fost aprobata infiintarea Asociatiei de Acreditare din Romania (RENAR). RENAR a fost recunoscuta de Guvernul Romaniei prin OG nr. 38/1998 privind acreditarea organismelor de evaluare a conformitatii.