Legea privind asigurarea obligatorie a locuintelor, promulgata de Basescu

Presedintele Traian Basescu a promulgat, marti, legea privind asigurarea obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren sau inundatiilor, informeaza Administratia Prezidentiala, informeaza AGERPRES. Legea a fost adoptata luna trecuta de Parlament si prevede ca proprietarii fizici sau juridici, atat din mediul urban, cat si rural ai imobilelor cu scop de locuinta trebuie sa le asigure, valoarea politei de asigurare fiind diferentiata in functie de tipul de locuinta. Suma asigurata ce poate fi acordata este de 20. 000 de euro pentru locuintele de caramida si 10. 000 de euro pentru cele de chirpici.

Conform Administratiei Prezidentiale, presedintele a semnat si decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 346/2002 privind asigurarea pentru accidente de munca si boli profesionale, decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 18/2008 privind stabilirea unor masuri pentru reorganizarea utilizarii spectrului radio in banda de frecvente 3600-3800 MHz, precum si decretul pentru promulgarea Legii privind modificarea si completarea art. 29 din Legea nr.

1/2000 pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole si celor forestiere, solicitate potrivit prevederilor Legii fondului funciar nr. 18/1991 si ale Legii nr. 169/1997.