IMM-urile vor depasi criza financiara daca vor fi finantate

Intreprinderile mici si mijlocii trebuie sa aiba asigurat accesul la finantare pentru a raspunde provocarilor crizei financiare globale, potrivit parlamentarului european Iuliu Winkler,conform AGERPRES. Deputatul a participat la discutiile din Comisia pentru Comert International a Parlamentului European (INTA) pe tema Raportului cu privire la intarirea rolului IMM-urilor europene in comertul international. Cu acest prilej, deputatul a propus ca in textul raportului sa se accentueze importanta pe care Small Business Act - initiativa a Comsiei Europene (CE) o are in cresterea competitivitatii IMM-urilor europene.

"Guvernele statelor membre trebuie sa preia neintarziat initiativele cuprinse in Small Business Act pentru a intari competitivitatea sectorului IMM si pentru a raspunde astfel provocarilor crizei financiare globale. Nu este suficient sa ne preocupam de starea sistemului financiar-bancar, prin cresterea transparentei si o mai buna reglementare, trebuie sa actionam la bazele economiilor statelor membre, adica sa asiguram accesul la finantare pentru IMM-uri", a declarat Iuliu Winkler in cadrul dezbaterii din INTA. Parlamentarul european va depune, in acest sens, amendamente la Raportul cu privire la intarirea rolului IMM-urilor europene in comertul international.

Small Business Act, cunoscut si sub denumirea de Pachetul legislativ pentru IMM-uri, propune noi reglementari in patru sectoare cruciale pentru sectorul intreprinderilor mici si mijlocii.