Exista informatii care arata consolidari financiare de grup in domeniul imobiliar

Exista unele informatii care spun ca pe piata din Romania au loc consolidari financiare de grup in domeniul imobiliar, insa nu avem elemente suficiente ca sa spunem acest lucru cu certitudine, a declarat, joi, seful Directiei Stabilitate Financiara din Banca Nationala, Ioan Dragulin, la lucrarile Congresului International Imobiliar Bucuresti, potrivit AGERPRES. El a explicat ca, la sfarsitul anului 2007, situatiile financiare, respectiv bilanturile firmelor imobiliare, aratau o scadere a profitabilitatii companiilor care activeaza in domeniul imobiliar. "Profitabilitatea companiilor imobiliare a scazut. Informatiile din aceasta zona sunt sarace.

Avem bilanturi si avem cateva discutii cu reprezentantii firmelor. Totusi, evidentele generale arata ca investitiile nu sunt neprofitabile", a comentat el. Acesta a aratat ca volumul de activitate din sectorul imobiliar din Romania a avut una dintre cele mai mari dinamici, mai mare decat in Bulgaria si mult peste media Uniunii Europene, insa, in paralel, si costurile au tins sa creasca puternic. "Piata din Romania nu este total aliniata celei din SUA si are resurse mari de dezvoltare, conform indicatorilor", a spus Dragulin. Potrivit acestuia, numarul tranzactiilor imobiliare este de noua ori mai mare decat creditele nou-acordate in scopuri imobiliare, in Romania.

Ioan Dragulin a participat, joi, la deschiderea lucrarilor celei de-a treia editii a Congresului International Imobiliar Bucuresti si prima editie a expozitiei imobiliare SIB Expo, evenimente reunite sub sub egida Salonului Imobiliar Bucuresti. Evenimentul, care se desfasoara la Bucuresti in perioada 11-14 septembrie 2008, reuneste profesionisti imobiliari din Romania si din strainatate, reprezentantii dezvoltatorilor de proiecte imobiliare, autoritati publice locale, bancheri implicati si reprezentanti ai unor importante societati de avocatura si audit, specializate in tranzactii imobiliare.