Cifra de afaceri pentru comertul cu amanuntul, in scadere cu 4,4 la suta in septembrie

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a scazut cu 4,4 la suta in septembrie 2008, fata de luna precedenta, dar a crescut cu 17,1 la suta fata de luna corespunzatoare a anului precedent, potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica /INS/ si preluate de Agerpres. Astfel, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in luna septembrie 2008, comparativ cu luna precedenta, a scazut cu 9,7 la suta.

In ceea ce priveste serviciile de piata pentru populatie, in luna septembrie 2008 fata de luna precedenta, volumul cifrei de afaceri a crescut cu 2,3 la suta. In septembrie 2008, comparativ cu septembrie 2007, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) in luna septembrie 2008, comparativ cu luna septembrie 2007 a crescut cu 17,1 la suta, crestere sustinuta atat de vanzarea de produse nealimentare (+25,5 la suta) cat si de vanzarea de produse alimentare, bauturi si tutun (+7,2 la suta).

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule a inregistrat pe total o crestere cu 28,9 la suta, sustinuta in principal de comertul cu autovehicule, motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea autovehiculelor (+41 la suta). In luna septembrie 2008, cifra de afaceri din activitatea de servicii de piata pentru populatie a fost cu 6,8 la suta mai mica comparativ cu luna septembrie 2007.