CFR nu a primit nicio instiintare oficiala privind un conflict de munca

Compania Nationala de Cai Ferate CFR nu a primit, pana la acesta ora, nicio instiintare oficiala din partea sindicatelor referitoare la declansarea unui conflict de munca, informeaza un comunicat al operatorului de transport, preluat de Agerpres. Potrivit CFR, toate federatiile semnatare ale Contractului Colectiv de Munca au fost convocate marti de conducerea companiei pentru negocierea Contractului Colectiv de Munca 2008/2009 iar discutiile se vor desfasura pe o perioada de 60 de zile.

In cadrul sedintei de marti a Comitetului director al Federatiei Nationale Miscare Comercial, directorul general CNCF CFR SA, Constantin Manea, a prezentat situatia actuala in care se afla compania, bugetul pe anul 2008, programul de reorganizare, conditii de munca, pregatirile de iarna si posibilitatea unor cresteri salariale. La finalul intalnirii, Manea a propus continuarea discutiilor si analizarea tuturor problemelor pe care sindicatele le considera motiv de declansare a unui conflict de munca.

Angajatii CFR afiliati la Federatia Sindicala Miscare Comercial au anuntat, marti, ca vor inceta lucrul vineri, 7 noiembrie, timp de sase ore, incepand cu ora 7,00, din cauza conditiilor grele de lucru si a lipsei investitiilor pe calea ferata. "Nu este vorba despre o greva, ci despre incetarea lucrului, in conformitate cu dorinta salariatilor nostri. Este o actiune care nu vizeaza cresterea salariilor, ci investitii pentru asigurarea securitatii pe calea ferata si a sigurantei calatorilor", a declarat marti presedintele Federatiei sindicale, Gheorghe Popa.

Cuvinte cheie: cfr, munca, marti