Business Report: Bancile au blocat credite de 700 milioane de euro in energie; Unde se depoziteaza toate "secretele" companiilor locale; De ce franeaza brusc cel mai dinamic segment al economiei romanesti; Laptop-ul Bentley de 15.000 de euro, lansat in Romania, iar Ferrari 599 GTB Fiorano Novitec Rosso atinge 100 km/h in 3,5 secunde

Vanzarile de autovehicule din Statele Unite au scazut la cel mai jos nivel din ultimii 25 de ani. Efectele crizei financiare se fac simtite si in industria auto, unde nici discount-urile mari oferite de producatori nu mai reusesc sa revigoreze increderea clientilor, comenteaza jurnalistii britanici. Potrivit Financial Times, este de departe cea mai severa recesiune din industria auto americana. Bob Carter, seful departamentului de vanzari al Toyota din Statele Unite spune ca aceasta criza financiara a lovit din plin increderea consumatorilor si deci vanzarile auto.

Printre cei mai afectati producatori sunt General Motor si Chrysler, care au discutat despre o posibila fuziune pentru a face fata lipsei de lichiditati. „Adio de la ultimul mare producator german de computere“. Siemens isi vinde participatia de 50% la concernul Fujitsu Siemens Computers (FSC), producatorului japonez Fujitsu, care plateste 450 de milioane de euro. Tranzactia urmeaza sa aiba loc la 1 aprilie 2009, in conditiile in care autoritatile abilitate confirma legalitatea ei. Seful FSC Bernd Bischoff a eliberat postul „din motive personale“, i-a luat locul actualul sef al finantelor FSC, Kai Flore.

Cuvinte cheie: euro, scrie, 000