Barroso sustine un sistem de supraveghere a pietelor

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, a pledat marti, la Lisabona, in favoarea unui sistem european de supraveghere a pietelor financiare, relateaza AGERPRES. "Comisia Europeana apara intarirea dimensiunii europene pentru gestionarea crizelor financiare de felul celei pe care o traversam", a declarat seful executivului comunitar jurnalistilor prezenti la o conferinta a Academiei portugheze de stiinte. "Reflectam la masuri structurale pentru mai multa transparenta, dar si la masuri de supraveghere la nivel european", a adaugat seful Comisiei Europene, vorbind inaintea incheierii reuniunii de la Luxemburg a ministrilor de Finante din UE.

Potrivit lui Barroso, "o succesiune de raspunsuri nationale poate provoca "renationalizarea" sistemului financiar european, ceea ce ar constitui un pas inapoi al integrarii europene".

otrivit lui Barroso, "o succesiune de raspunsuri nationale poate provoca "renationalizarea" sistemului financiar european, ceea ce ar constitui un pas inapoi al integrarii europene".