Transelectrica retehnologizeaza statia de la Lacu Sarat

Compania Nationala Transelectrica S.A. si Consortiul AREVA Germania - Electromontaj Bucuresti au semnat contractul pentru retehnologizarea statiei electrice de transformare si conexiuni de inalta tensiune Lacu Sarat, valoarea contractului fiind de 33,512 milioane euro, informeaza Transelectrica. conform Agerpres. Statia electrica de transformare si conexiuni de inalta tensiune 400/220/110/20 kV Lacu Sarat, situata in sud-vestul municipiului Braila, reprezinta un nod energetic important in partea de est a tarii care asigura conexiunile intre partea de sud-est si partea de nord-est a tarii in reteaua de transport al energiei electrice.

Statia Lacu Sarat a fost pusa in functiune in doua etape: 1974 (instalatiile de 220 kV, 110 si 20 kV) si 1985 (instalatiile de 400 kV), fiind destinata pentru evacuarea in Sistemul Energetic National a energiei electrice produsa de cele patru grupuri generatoare ale CTE Braila si pentru a asigura distributia energiei electrice catre consumatori industriali din zona Braila cum ar fi Combinatul de Celuloza si Hartie Chiscani, SNCFR.

In conformitate cu prevederile Planului de Perspectiva al Transelectrica si ale Programului de Investitii al Transelectrica, retehnologizarea statiei va demara in 2008 si va avea ca obiect optimizarea schemei electrice primare, modernizarea echipamentului energetic primar si secundar, asigurarea teleconducerii intregii statii de la nivelul Dispecerului Energetic National, pentru a raspunde cerintelor actuale de siguranta functionala si operationala a Sistemului Energetic National.