Santander ar putea prelua depozitele si sucursalele Bradford & Bingley

Banca spaniola Santander ar putea prelua depozitele persoanelor fizice si reteaua de sucursale ale bancii ipotecare britanice Bradford & Bingley, care este pe punctul de a fi nationalizata si vanduta pe bucati, conform presei britanice, transmite AGERPRES.

Oficialii Trezoreriei si ai autoritatilor de reglementare financiara au refuzat sa ofere detalii despre viitorul bancii britanice. Tony McGarahan, purtator de cuvant al Bradford & Bingley, a declarat ca va fi facut un anunt inainte de deschiderea pietei bursiere iar pana atunci banca nu va comenta stirile aparute in presa britanica. Conform Asociatiei Britanice de Presa, banca spaniola a confirmat duminica noapte interesul pentru preluarea Bradford & Bingley, dar fara a oferi detalii in legatura cu tranzactia.

B&B este o banca ipotecara specializata in credite pentru cei care cumpara proprietati pentru a le inchiria, segment de piata considerat acum cel mai volatil pe piata imobiliara britanica, aflata in dificultate. Cei care au luat credite pentru a cumpara apartamente pe care sa le inchirieze au constatat acum ca valoarea proprietatilor lor a scazut si veniturile din chirii nu le mai ajung pentru plata ratelor.