Dacia a lansat noul model Sandero, la Geneva

Dacia a lansat marti, in premiera mondiala, noul model Sandero la Salonul Auto de la Geneva, informeaza constructorul autohton de automobile. Noua Dacia Sandero, automobil derivat  din Renault Sandero, va fi comercializata progresiv pe pietele din Europa, in Turcia si in Maghreb, incepand cu iunie 2008. Garantia oferita de Renault pentru noua Dacia Sandero este de 3 ani, sau 100.000 de km, pentru clientii din majoritatea tarilor Uniunii Europene."Pentru cresterea productivitatii, in Maroc va fi deschisa o noua uzina, la Tanger, care va completa din 2010 productia uzinei Dacia de la Cassa Blanca", a declarat marti, Beatrice Foucher, manager de produs al Renault, in cadrul ceremoniei de prezentare de la Geneva a noului Sandero.

Modelul Sandero este un bicorp cu 5 portiere, fabricat la uzina de la Mioveni, beneficiind de toate calitatile fundamentale ale vehiculelor din gama Dacia. Dacia Sandero utilizeaza platforma B0 (platforma Logan, provenita din platforma B a Aliantei), cu puntea fata de tip pseudo Mac Pherson cu brat triunghiular. Pretul de vanzare al modelului Dacia Sandero corespunde celui al unui vehicul de clasa mica, Sandero are o lungime de 4,02 mm, o latime de 1,75 m si un ampatament de 2,59 m. Inaltimea pana la plafon in zona banchetei spate este de 878 mm.

Distanta intre nivelul genunchilor pasagerilor din spate si spatarul scaunelor din fata atinge 145 mm, iar latimea la nivelul coatelor este de 1425 mm. Accesul la interior este foarte usor datorita unghiului larg de deschidere a usilor din spate, care poate ajunge pana la 67°."Fiabila si foarte economica, la o lungime de 4 metri ofera suficient loc pentru ca 5 persoane adulte sa stea confortabil , in timp ce portbagajul sau are o capacitate de 320 litri, ceea ce e un record  in acesta categorie" , a declarat Beatrice Foucher, purtatorul de cuvant al Renault.