Business Report: Inceputul sfarsitului pentru speculatorii imobiliari; Primul val de criza a lovit. Vine al doilea!; Cine-l prinde primul pe Twitter; Cine isi mai face banca acum, iar Audi R8 LMS a fost dezvaluit la Essen.

Inceputul sfarsitului pentru speculatorii imobiliari. Fara sa ne ascundem dupa cuvinte, trebuie spus ca piata imobiliara autohtona incapuse pe mana speculatorilor, care dictau preturile. Uneori, pentru ca lacomia iti intuneca judecata si uiti o regula de aur a speculatiilor, respectiv sa nu pui toate ouale in acelasi cos, acesti speculatori nu se multumeau cu profitul urias astfel obtinut asa incat au contractat credite destul de mari garantand cu imobilele pe care urma sa le cumpere. Acum piata a dat o palma rasunatoare acestor speculanti sau speculatori, cum preferati, asa incat s-a ajuns  la un fel de criza subprime, scrie Capital. Primul val de criza a lovit.

Vine al doilea!

Criza financiara globala, declansata in sectorul bancar, va lovi economia Romaniei in trei valuri, primul dintre ele provocand deja pierderea de locuri de munca si scaderi dramatice de productie in auto, in siderurgie si o cadere a preturilor pe piata imobiliara, potrivit unei teorii formulate de Ionut Pascu, project manager la compania de consultanta in strategie Roland Berger, scrie Business Standard. Alegerea si cumpararea locuintei se vor putea face din 2009 prin Internet.

Cuvinte cheie: scrie, piata, criza