Numarul turistilor care au plecat in strainatate a crescut cu 25%

Cele peste 700 de firme membre ale Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism /ANAT/ au obtinut, in 2007, o cifra de afaceri cumulata de 4,45 de miliarde de lei (1,25 miliarde de euro), potrivit datelor furnizate de Oficiul National al Registrului Comertului, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, Dragos Anastasiu, presedintele ANAT, potrivit AGERPRES. Agentii economici ANAT au 16.035 de angajati, din care agentiile de turism au peste 11.000. "Sezonul estival 2008 se afla inainte de final. Putem spune ca a fost unul bun, caracterizat de o crestere, in special pe outgoing, pe segmentul zborurilor charter", sustine presedintele ANAT.

Numarul turistilor care au plecat in strainatate a crescut cu minim 25 la suta fata de anul trecut. "Daca in topul destinatiilor s-a aflat tot Grecia, la fel ca in ultimii ani, cea mai mare crestere a fost inregistrata de Turcia, destinatia pe care au marsat multi operatori. Desi a ramas o destinatie solicitata, Bulgaria a stationat in cel mai fericit caz. Printre destinatiile care au fost bine promovate dar nu au mers asa de bine, inregistrand o usoara scadere fata de anul precedent, se numara Corfu (Grecia)", a mentionat sursa citata.

In privinta Litoralului Marii Negre, anul acesta, touroperatorii au estimat, pana in prezent, cresteri cuprinse intre 5 si 20 la suta, fata de anul precedent. Potrivit touroperatorilor importanti, in perioada 1 mai - 15 iunie a crescut numarul turistilor sositi pe litoral, trend ce se mentine si la sfarsit de sezon - in septembrie. "Romanii au inceput, in sfarsit, sa isi rezerve din timp pachetele turistice si sa nu mai astepte finalul de sezon. Spre deosebire de anii trecuti, in 2008 hotelierii au fost receptivi la eforturile ANAT in ce priveste prelungirea sezonului turistic pe litoral", sustine Dragos Anastasiu.

Cuvinte cheie: