Investitii de 1,5 milioane de dolari pentru modernizare

Alro SA, cel mai mare producator de aluminiu din Europa Centrala si de Est, va investi 1,5 milioane de dolari pentru modernizarea laminorului de benzi la cald (LBC), potrivit AGERPRES. Adunarea Generala a Actionarilor a aprobat suplimentarea bugetului de investitii pentru 2008, in vederea instalarii sistemului de control al grosimii profilelor pentru LBC. La inceputul acestui an, Alro a bugetat investitii in valoare de 63 de milioane de dolari pentru 2008.

"Alro continua strategia de dezvoltare, concentrandu-se pe activitatile de baza si pe controlul costurilor, pentru a ramane competitiv pe piata aluminiului, in pofida conditiilor internationale dificile", a declarat Gheorghe Dobra, director general Alro Slatina. In 2008, compania a finalizat modernizarea Laminorului de Benzi la Rece, in urma unei investitii de 4,8 milioane de dolari. Ca urmare a lucrarilor de modernizare, capacitatea de procesare a laminorului de benzi la rece ajunge la 36. 000 de tone pe an si creste calitatea laminatelor plate, precum foile de tabla sau rulourile.

Compania a continuat, si in 2008, programul de responsabilitate sociala, avand un buget de 2,5 milioane de dolari pentru proiecte specifice din domenii precum educatie, sanatate, sport si religie. In 2008, Alro a donat cinci ambulante complet echipate catre Serviciul de Urgenta Slatina. In ultimii sase ani, Alro a investit peste 270 de milioane de dolari in proiecte tehnologice si de mediu. Alro este o subsidiara a Vimetco N. V. , companie globala de aluminiu primar si procesat, integrata pe verticala. ALRO este cel mai mare producator de aluminiu din Europa Centrala si de Est, avand o capacitate de productie instalata de 265. 000 tpa.

Cuvinte cheie: alro, milioane, dolari