Fabrica de ciocolata Kraft Brasov se inchide

Conducerea fabricii de ciocolata Kraft din Brasov s-a intalnit, miercuri, cu primarul George Scripcaru, pentru a discuta despre oferta de teren pe care municipalitatea este dispusa sa o puna la dispozitia companiei, insa decizia de inchidere a fabricii ramane neschimbata. Doina Cavache, corporate affairs manager al Kraft Foods Romania, a declarat pentru corespondentulca ofertele primariei si ale Consiliului Judetean Brasov sunt foarte apreciate, insa momentan nu exista nicio schimbare in decizia de inchidere a fabricii de ciocolata si mutarea acesteia in Bulgaria. "Este foarte apreciat gestul domnului primar de a ne pune la dispozitie un teren mai mare.

Am luat la cunostinta aceasta oferta si o sa o transmit mai departe. Dar pentru moment nu am nimic nou sa comunic in ceea ce priveste decizia de inchidere a fabricii", a spus Cavache. In ceea ce priveste situatia celor 440 de salariati care urmeaza sa isi piarda locurile de munca, Cavache a precizat ca momentan se negociaza pachetul de salarii compensatorii pentru angajati si, in plus, a angajat deja o firma care sa se ocupe cu plasarea angajatilor catre alte companii. "Primii angajati vor pleca din mai 2009, nu de acum. Strategia naostra este una pe termen lung. Nu am luat deciziile de ieri, de azi.

Insa, ceea ce vreau sa precizez este ca oamenii sunt cei mai importanti pentru noi si de aceea am angajat deja o firma care sa se ocupe cu plasarea acestora in alte companii. De exemplu, avem multi colaboratori care este posibil sa aiba nevoie de forta de munca", a adaugat Cavache. Atat primarul George Scripcaru, cat si presedintele CJ Artistotel Cancescu au declarat ca sunt dispusi sa ofere terenuri pe raza judetului Brasov astfel incat fabrica de ciocolata, cu o traditie de aproximativ o suta de ani in Brasov, sa nu fie inchisa.