Cifra de afaceri din comert a crescut cu 17%

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete, a crescut cu 17,1 la suta in primele sapte luni ale acestui an comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. In luna iulie 2008, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul a crescut fata de luna precedenta cu 12,2 la suta si fata de luna corespunzatoare a anului trecut cu 22,6 la suta.

Cresterea volumului cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul din primele sapte luni ale lui 2008 provine atat din vanzarea de produse nealimentare, care a inregistrat o crestere de 19,7 la suta, cat si din vanzarea de produse alimentare, bauturi si tutun, in crestere cu 14,2 la suta. In perioada 1 ianuarie - 31 iulie 2008, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule, a crescut cu 27 la suta.

Volumul cifrei de afaceri la comertul cu autovehicule, motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea autovehiculelor a crescut cu 32,3 la suta, iar la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule cu 19,1 la suta. In ceea ce priveste serviciile de piata pentru populatie, volumul cifrei de afaceri a crescut cu 9,9 la suta. Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in luna iulie 2008, comparativ cu luna precedenta, a scazut cu 2,7 la suta.

Cuvinte cheie: