Actiunile Compa Sibiu au scazut la bursa cu 93%

Actiunile producatorului de componente auto Compa Sibiu au scazut la bursa in 2008 cu 93 la suta, cea mai puternica depreciere comparativ cu alte societati de profil, listate pe burse din Europa de Est, si a treia ca amploare comparativ cu actiunile furnizorilor auto listate pe piete din Europa de Vest, citeaza AGERPRES. Producatorii de automobile au fost printre primii afectati de criza globala actuala, si, implicit, producatorii de componente au avut si ei de suferit.

Conform datelor Bloomberg, furnizate de casa de brokeraj Intercapital Invest, in SUA 76 de furnizori auto din 102 au suferit deprecieri ale cotatiilor in 2008 de peste 50 la suta, in Europa de Vest 45 din 57 de companii au suferit scaderi similare, iar in Europa de Est 23 dintr-un numar de 58 de furnizori. Producatorul de componente auto Compa Sibiu a raportat un profit net in valoare de 4,96 milioane de lei in primele noua luni din acest an, in scadere semnificativa fata de rezultatul net de 9,31 milioane de lei consemnat in perioada similara a anului trecut.

Potrivit informatiilor financiare transmise Bursei de Valori Bucuresti (BVB), compania a afisat venituri totale de 259,8 milioane de lei si cheltuieli totale de 252,5 milioane de lei, la o cifra de afaceri de 247,3 milioane de lei. Datoriile totale ale companiei depasesc 191 milioane de lei iar creantele de incasat se ridica la 67,5 milioane de lei. Dupa primele sase luni din acest an societatea sibiana a obtinut un profit net de 4,33 milioane lei milioane lei. Actionarii principali ai companiei sunt Asociatia SC Compa SA - 54,06 la suta din actiuni si alti actionari cu 45,4 la suta. Compa este producator de componente auto si este cotata la BVB.

Cuvinte cheie: milioane, lei, compa