CFR va achita datorii de peste un miliard de lei vechi, pana in 2009

CFR SA va plati peste un miliard de lei pana la 31 iulie 2009 pentru achitarea datoriilor catre cei opt furnizori de energie, potrivit datelor remise AGERPRES. Suma pe care societatea o va plati lunar este de 90 milioane de lei, sumele aferente pentru primele doua luni fiind deja achitate de CFR Calatori, care va plati aproximativ 300 milioane de lei, sub forma de taxa pentru utilizarea infrastructurii catre administratorul acesteia, CFR SA.

O parte din suma ar urma sa provina din vanzarea unor terenuri dezafectate ale CFR SA din Bucuresti si Ploiesti, dar si din majorarea capitalului social prin alocarea de fonduri de la bugetul de stat pentru majorarea bugetului Ministerului Transporturilor cu 660 milioane de lei in acest an, respectiv 540 milioane de lei in 2009, potrivit unui proiect de Ordonanta de Urgenta, inaintat de Ministerul Transporturilor. Potrivit proiectului de act normativ, prin capitalizarea companiei va fi achitata datoria in valoare de 987 milioane lei catre furnizorii de energie electrica si a datoriei de 213 milioane lei catre bugetul general consolidat al statului.

parte din suma ar urma sa provina din vanzarea unor terenuri dezafectate ale CFR SA din Bucuresti si Ploiesti, dar si din majorarea capitalului social prin alocarea de fonduri de la bugetul de stat pentru majorarea bugetului Ministerului Transporturilor cu 660 milioane de lei in acest an, respectiv 540 milioane de lei in 2009, potrivit unui proiect de Ordonanta de Urgenta, inaintat de Ministerul Transporturilor. Potrivit proiectului de act normativ, prin capitalizarea companiei va fi achitata datoria in valoare de 987 milioane lei catre furnizorii de energie electrica si a datoriei de 213 milioane lei catre bugetul general consolidat al statului.

Cuvinte cheie: lei, milioane, cfr