Curtea de Conturi americana va evalua politica anticoruptie a Bancii Mondiale

Curtea de Conturi americana (GAO) va lansa peste doua luni o evaluare a eforturilor Bancii Mondiale pentru a limita coruptia in imprumuturile acordate tarilor sarace, la cererea a doi senatori de Indiana, relateaza AFP."Am acceptat cererea, iar lucrul va incepe in doua luni", a declarat Chuck Young, purtatorul de cuvant al Government Accountability Office (GAO). Miercuri, senatorii Dick Lugar (republican) si Evan Bayh (democrat) au cerut in scris GAO "sa studieze daca Banca mondiala a luat masuri adecvate pentru a combate coruptia si pentru a desfasura cu eficienta programe concepute pentru a combate saracia in lume"."Anul trecut, Congresul a acordat 950 de milioane de dolari Asociatiei Internationale pentru Dezvoltare a Bancii Mondiale", structura care acorda imprumuturi tarilor ai caror locuiori au un venit de sub doi dolari pe zi, au amintit cei doi congresmeni.

"Pentru anul fiscal 2009, presedintele a cerut ca aceasta suma sa fie ridicata la 1,27 miliarde", au adaugat ei. Lupta anticoruptie este un subiect foarte delicat pentru Banca Mondiala. Fostul sau presedinte, Paul Wolfowitz, a lansat o politica ofensiva in acest sens, care i-a atras resentimente profunde atat din interiorul cat si din afara institutiei.

Pentru anul fiscal 2009, presedintele a cerut ca aceasta suma sa fie ridicata la 1,27 miliarde", au adaugat ei. Lupta anticoruptie este un subiect foarte delicat pentru Banca Mondiala. Fostul sau presedinte, Paul Wolfowitz, a lansat o politica ofensiva in acest sens, care i-a atras resentimente profunde atat din interiorul cat si din afara institutiei.