Strainii aduc mai multi bani in firmele autohtone

Valoarea aportului de capital strain la firmele inregistrate in Romania s-a dublat, noteaza Cotidianul. Valoarea investitiilor straine ca aport la capitalul social al firmelor s-a ridicat in primele cinci luni la 1,86 miliarde de euro, valoare de peste doua ori mai mare comparativ cu cea din aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC. Capitalul subscris a crescut in primele cinci luni din 2008, desi numarul firmelor infiintate in acest interval a fost mai mic fata de perioada corespunzatoare a anului 2007, respectiv 5.600 fata de 6.515 companii.

Potrivit datelor ONRC, in cadrul companiei Ion Tiriac Air a avut loc o cesiune de capital din partea omului de afaceri Ion Tiriac - ca actionar persoana fizica - catre actionarul majoritar, o persoana juridica inregistrata in Cipru. Pe urmatoarele pozitii se afla Omniasig Vienna Insurance Group, care a primit un influx de capital totalizand 30,6 milioane de euro, si fondul de investitii austriac New Frontier, cu un aport de 12,5 milioane de euro. New Frontier a preluat integral, anul trecut, de la omul de afaceri Marius Cojanu, compania Romsys.

otrivit datelor ONRC, in cadrul companiei Ion Tiriac Air a avut loc o cesiune de capital din partea omului de afaceri Ion Tiriac - ca actionar persoana fizica - catre actionarul majoritar, o persoana juridica inregistrata in Cipru. Pe urmatoarele pozitii se afla Omniasig Vienna Insurance Group, care a primit un influx de capital totalizand 30,6 milioane de euro, si fondul de investitii austriac New Frontier, cu un aport de 12,5 milioane de euro. New Frontier a preluat integral, anul trecut, de la omul de afaceri Marius Cojanu, compania Romsys.